Posted by Wim On May - 14 - 2012 Comments Off

De partners van het Vlaams-Nederlands samenwerkingsproject Manoeuvres nodigen je uit voor het kritisch discussieplatform:

DIGITALE MEDIA, EEN OPENBARING VOOR DE ERFGOEDSECTOR?
Op deze interactieve studiedag zal gedebatteerd worden over de toekomst van erfgoedontsluiting.

Programma

In de voormiddag worden je ogen geprikkeld, want je krijgt de kans om het Paleis op de Meir te bezoeken, een indrukwekkende locatie die de geschiedenis van België, Vlaanderen en Nederland in zich draagt.

In de namiddag delen specialisten en erfgoedbeheerders hun ervaringen en kennis over ICT en erfgoed met jou. Hun voordrachten leveren voer voor discussie in enkele kritische panelgesprekken. Gastheer en moderator van dienst is Olav Grondelaers (BE, Radio Klara).

13:45

Panelgesprekken (deel 1) met erfgoedbeheerders & -specialisten

Nemen deel:

Peter Méchant (BE). MICT, UGent, zie “Spreker 1” boven

Marco Streefkerk (NL) werd geboren in het pré-pc-tijdperk, maar ondergaat sinds zijn jeugd de informatisering van de maatschappij met een afwisseling van scepsis en enthousiasme. Hij begon als adviseur bij een commercieel informatica-adviesbureau, was daarna projectleider bij de Amsterdamse universiteitsbibliotheek en is nu senior medewerker kwaliteitszorg van het Digitaal Erfgoed van Nederland (DEN).

Wim Wouters (BE) studeerde aan de prestigieuze Design Academy van Eindhoven en was onder meer websdesigner en 3D-animator voor hij in 2002 “GriN” oprichtte, een onderzoeks- en ontwikkelingsbureau dat online games en toepassingen maakt voor verschillende sectoren. Wim is schepper en architect van een virtueel universum, met een onstilbare honger naar nieuwe technologieën om unieke, creatieve apps te ontwikkelen, over alle grenzen heen.

Praktisch

Wanneer? Op maandag 14 mei 2012
Waar? In het Koetshuis van het Paleis op de Meir, Wapper 2, 2000 Antwerpen
Meer info en inschrijven? Gelieve online in te schrijven op de website van het IBBT vóór maandag 7 mei. Hier vind je ook het hele programma en meer praktische info. Deelname is gratis.

Hopelijk tot dan!

http://events.ibbt.be/studiedag-digitale-media-een-openbaring-voor-de-erfgoedsector/programma

Share

Comments are closed.